Kisah Cinta Idola


 
 
 

Drama Series
Teratak Mahligai
Director:
Cast:
Synopsis:
Drama Series
24 Episodes
0 Like

Sedahan Tidak Seranting
Director:
Cast:
Synopsis:
Mengisahkan cerita dua orang sahabat baik, Kamarina dan Affifah yang begitu akrab bagaikan isi dan kuku. Hubungan baik mereka terputus gara-gara berebutkan seorang lelaki bernama Iqbal. Sejak itu mereka tidak pernah lagi berhubungan antara satu sama lain. Kamarina akhirnya mengahwini Mazlan, namun jodoh mereka tidak kekal dan bercerai ketika anak tunggal mereka, Balqis berusia 14 tahun. Affifah pula mengahwini Rustam dan dikurniakan seorang anak bernam Zulaikha. Seperti Kamarina, Affifah menghadapi kegagalan rumahtangga dan bercerai ketika usia Zulaikha 10 tahun.
Drama Series
1 Episodes
1 Like

Rembak
Director:
Cast:
Synopsis:
Fendi terselamat daripada pertuduhan membunuh apabila pihak berkuasa gagal mempertemukan senjata pembunuhan. Semenjak itu, Tuan Sulaiman yang sememangnya dingin pada Fendi bertambah marah lebih-lebih lagi si mangsa merupakan anak angkatnya kesayangannya iaitu Riz. Permusuhan itu berkekalan malah melarat. Tasha selaku darah daging Tuan Sulaiman turut terjebak berikutan mempertahankan kekasihnya iaitu Fengi. Tasha yakin Fendi menjadi mangsa aniaya. Perhubungan Tasha & Fendi ditentangkan oleh Tuan Sulaiman semenjak kebelakangan ini. Tuan Sulaiman yakin Fendi sebagai 'talam dua muka' malah teramat jahat orangnya.
Drama Series
1 Episodes
0 Like

Ohh... Bola
Director:
Cast:
Synopsis:
Mengisahkan deman bola semasa musim Kejohanan bola sepak 'Piala Dunia'. Kedatangan musim kali ini disambut lebih gembira dan penuh semangat oleh Ruhaiza kerana baginya, pada tahun ini dia akan mempunyai lebih banyak peluang untuk mengajar dan meningkatkan kesedaran dan minat Alif a.k.a Rooney kepada sukan itu. Semasa musim Piala Dunia 2006 dulu, Alif masih kecil dan tidak begitu memahami tentang bola sepak walaupun Ruhaiza sedaya upaya menerangkan kepadanya apa itu bola sepak. Dia mendedahkan Alif dengan perlawanan-perlawanan bola sepak yang disiarkan di television, menunjukkan poster-poster pemain-pemain terbaik dan terkenal dunia serta melatih Alif di padang berhampiran kediamannya. Ruhaiza menganggap Alif juga sepertinya, meminati bola sepak. Dia selalu bercita-cita, satu hari nanti Alif akan menjadi pemain bola sepak profesional.
Drama Series
1 Episodes
0 Like

Libel
Director:
Cast:
Synopsis:
Liana, seorang gadis yang pada zahirnya begitu baik dan sempurna, namun hakikatnya dia merupakan seorang wanita pisau cukur yang mencintai ramai lelaki semata-mata kerana wang dan kekayaan. Farid, seorang lelaki naif, antara mangsa yang telah terpedaya dengan cinta palsu yang Liana hulurkan padanya. Hanyut dalam cinta bersama Liana, Farid akhirnya sedar siapa Liana yang sebenarnya. Farid meninggalkan Liana dengan hati yang penuh kecewa dan mula mendampingi Shira, wanita yang selama ini menyintai Farid dalam diam.
Drama Series
1 Episodes
0 Like

Luhur Cinta Ezumin
Director:
Cast:
Synopsis:
Mengisahkan seorang pemuda bernama Ayed yang terlalu meminati muzik dan gaya hidup punk rock. Dia memiliki sebuah kumpulan muzik punk rock bernama Avelon yang sedang sibuk bersiap-siap untuk menyertai battle of the bands. Ezumin, kawan dan jiran keluarga Ayed. Ezumin secara diam dan tanpa disedari Ayed begitu menyintai Ayed walaupun ibunya, Zaleha, sering mengkritik Ayed dengan gaya dan penampilan seperti kutu jalanan. Dari segi penampilan dan pergaulan Ayed, dia memang kelihatan seperti pemuda liar dan terlalu sosial, tetapi sebenarnya Ayed seorang pemuda yang baik dan begitu menghormati orang tua terutama ibunya, Junaidah.
Drama Series
1 Episodes
0 Like

Kembar Papa
Director: Zulkiflee R.Shad
Cast: Fiza Omar, Kifli A.F, Norish Karman, Nasir Bilal Khan, Puteri Sarah, Faezah Elai, Tam Suhaimi, Fazlin Dato’ Ahmad Daud
Synopsis:
Ash cukup berbulu dengan Akif. Akif selalu tunjuk pandai dalam kuliah, selalu cuba menarik perhatian pelajar perempuan dan pensyarah. Kalau ada pelajar perempuan yang tidak berapa bijak, Akif akan selalu himpit, tolong ajar, tolong bagi kuliah, tolong itu dan ini sehingga pelajar perempuan itu jatuh cinta. Tapi dalam masa yang sama Akif juga menyampah tahap gaban dengan Ash. Ash selalu tunjuk macho, tunjuk badan yang cantik, tunjuk hebat di padang, di gym, di kolam renang. Kalau ada pelajar perempuan, Ash akan buat-buat buka baju, biar nampak susuk tubuh yang berketul. Ash akan selalu ajak pelajar perempuan ke gym, tolong ajar bagaimana untuk jaga badan, jaga makan, jaga personaliti. Seperti Akif, Ash juga ramai peminat. Kedua-duanya punya personaliti yang amat berbeza walupun berada di dalam bidang pengajian yang sama - Sarjana Muda Sains dalam Bioteknologi Pertanian. Mereka belajar teknologi kultur in-vitro tumbuhan. Belajar bagaimana mengklon tumbuhan dan multiplikasi, multiplikasi benih bebas-penyakit, kriopengawetan tisu tumbuhan, biakbaka haploid, “embryo-rescue”, dan dalam transformasi genetik. Ash merupakan anak tunggal. Ibunya, Riyana merupakan pakar pemakanan yang bekerja di sebuah hospital swasta dengan gaji bulanan 5 angka. Riyana memang seorang ibu yang cantik dan amat menekankan kesihatan dan kecantikan. Dan hari itu adalah hari yang amat malang bilamana Ash dikejutkan dengan berita kemalangan yang menimpa ibunya. Ibunya parah dan terlantar beberapa hari di hospital. Sebelum menghembuskan nafas terakhir, Riyana berpesan supaya Ash tinggal dengan bapa dan abang tirinya. Memang Ash telah sekian lama tahu yang bapanya, Mukriz punya isteri lain selain ibunya dan punya anak yang lain. Tetapi Ash tidak pernah ambil tahu kerana ia tidak pernah membebankan dirinya atau ibunya selama ini. Kesedihan Ash berakhir bilamana papa membawanya pulang ke Kuala Selangor. Pertama, Ash perlu tinggal di sebuah rumah yang jauh lebih kecil dan dilatari dengan sawah padi juga tanam-tanaman lain. Ash terasa tidak betah tinggal di tempat seperti itu. Dan yang paling memeranjatkan Ash bilamana Mukriz memperkenalkan kembarnya yang dia tidak pernah kenal selama ini.. Akif!
Drama Series
17 Episodes
1 Like

Lompong
Director: Rosli Mohamad Jidin (fdam)
Cast: Aida Aris, Nurul Ezliza Loy, Julia Ziegler, Azza Elite, Ahmad Fadzli, Rosnah Mat Aris, Wan Maimunah, Mubarak Majid dan Sarah Raisuddin
Synopsis:
Lompong adalah gambaran tentang kisah kehidupan seorang balu bernama Amni Nafisa yang mempunyai semangat yang kuat dan memiliki keegoan yang tinggi dalam menjalankan peranan dan tanggungjawab sebagai ibu dan ayah dalam membesarkan 3 orang anaknya. Untuk memastikan anak-anaknya menjadi insan yang sempurna, Amni mempraktikkan cara dan regim didikannya yang tersendiri. Dia mahu masyarakat melihat yang dia mampu mendidik anak dengan sempurna. Dan bila anak-anak berjaya dibesarkan mengikut kemahuannya, dia yakin bahawa dia telah melakukan yang terbaik dalam membentuk dan mendidik anaknya. Namun pelbagai kejadian yang berlaku terhadap anak-anaknya telah menyedarkan bahawa dia bukanlah manusia yang sempurna.. selama ini dia terlalu mementingkan luaran dan membiarkan dalaman anak-anaknya Lompong tidak terisi. Dia baru sedar yang selama ini dia telah terlalu pentingkan diri sendiri sehingga lupa untuk mengambil kira perasaan dan kemahuan anak-anaknya..malah selama ini juga dia lupa untuk memanjatkan doa pada Yang Maha Esa agar memberkati kehidupan dia dan anak-anak...
Drama Series
17 Episodes
0 Like

Kuda Kayu
Director: Haizul Anafer Ali
Cast: Rushdi Ramli, Faizal Yusuf, Nisha Dir, Aida Khaleda
Synopsis:
Mengisahkan kehidupan dua beradik di ibukota. Mereka berdua mempunyai perangai yang jauh berbeza seperti langit dan bumi. Si abang yang hidupnya tertekan dengan masalah tempat kerja tetapi masih bercita-cita tinggi dan si adik pula cuba lari dari masalah yang sering ditimbulkannya sehinggalah dia mencampuri urusan hidup abangnya. Akhirnya mereka bekerja sama untuk mencapai impian masing-masing. Kuda kayu dalam kamus dewan bermaksud orang yang bodoh (boleh dipermain-mainkan). Di dalam kisah ini Norlita (adik) mengelarkan Fauzi (abang) sebagai kuda kayu kerana membiarkan dirinya buli oleh orang atasan. Ada juga diselitkan unsur-unsur kejujuran dan keikhlasan di dalam cerita ini. Tidak ditonjolkan komedi slapstick. Dialog-dialog bercampur antara drama ringan dan komedi. Semuanya tentang realiti kehidupan yang berlaku lalu diterjemahkan melalui komedi.
Drama Series
17 Episodes
0 Like

Putih Bersih
Director: Zaharizan Mubin (Reen)
Cast: Fadilah Mansor, Fathil Dani, Intan Azura, Azizan Nin, Khaidiriah Abu Bakar, Fezrul Khan, Liza Abdullah
Synopsis:
‘Putih Bersih’ memaparkan sikap keterlaluan Hajjah Putih Bin Isnin dalam hal kebersihan. Sikapnya yang terlalu ekstrim telah membuatkan dia kehilangan suami, dijauhi oleh anak dan cucu dan tidak digemari oleh masyarakat setempat. Disebabkan sikap yang keterlaluan juga menyebabkan dia ditinggalkan oleh suaminya yang merajuk.
Drama Series
17 Episodes
0 Like

Pun Pun
Director: Rosli Mohamad Jidin (fdam)
Cast: Remy Ishak, Fahrim Ahmad, Marsha Londoh, Datuk Jalaluddin Hassan, Rosman Mat Aris
Synopsis:
Mengisahkan tentang Hafiz yang lebih dikenali dengan nama gelaran ‘Pun Pun’ oleh penduduk kampungnya kerana hobinya mencari umpun-umpun untuk dijadikan umpan pancing. Hafiz tinggal dengan datuknya yang sudah tua dan hidup bergantung pada hasil jualan ikan untuk menampung kehidupan mereka berdua. Ibu Hafiz, Hamidah mencari duit hanya untuk kepuasan dirinya sendiri dan tidak mempedulikan bapanya, Karim dan Hafiz. Bapa Hafiz telah meninggalkannya sewaktu Hafiz masih kecil. Daripada hobi, Hafiz semakin serius menjadikan umpun-umpun sebagai sumber rezeki mereka. Kini Hafiz bukan sahaja mencari umpun-umpun tetapi dia juga membelinya daripada orang lain. Hafiz juga mendirikan sebuah pondok kecil ditepi jalan untuk memasarkan umpun-umpun kepada pemancing yang sering melalui jalan tersebut untuk ke laut. Dalam erti kata lain, Hafiz kini bergelar penjual dan penedar umpun-umpun. Antara pelanggan tetap Hafiz ialah Tuan Roslan. Setiap minggu Tuan Roslan akan membeli umpun-umpun darinya. Dari hari ke hari, pendapatan Hafiz semakin bertambah. Hasil jualan umpun-umpun mampu menyara kehidupan dia dan datuknya, malah boleh juga disimpan untuk kegunaan masa depan mereka. Kemunculan anak dara sunti Tuan Roslan, Diana telah membuatkan Hafiz dilambung bara cinta walaupun Diana hanya menganggap dirinya sebagai kawan biasa sahaja. Hafiz kemudiannya dikecewakan oleh kawannya sendiri apabila Farid mula menjalinkan hubungan dengan Diana sehingga Farid mengambil keputusan untuk melamar dan bertunang dengan Diana. Hafiz kemudiannya sedar siapa Farid yang sebenarnya. Farid juga yang telah meminjam wang Hafiz untuk memulakan perniagaan telah menipu dan perkara ini telah diketahui oleh Diana dan hubungan mereka telah putus. Farid menyalahkan Hafiz dan menuduh Hafiz cemburu. Dia memulangkan wang Hafiz. Hafiz berazam untuk menukar cara hidupnya dan mengambil keputusan untuk berhijrah ke bandar dan mencari kerja baru. Dia tinggal dengan ibunya. Tetapi sekali lagi dia kecewa apabila dia mengetahui pekerjaan sebenar ibunya. Dia pulang semula ke kampung dan membina semula perniagaan umpun-umpun.
Drama Series
17 Episodes
0 Like

Kalis
Director: Haizul Anafer Ali
Cast: Fauzi Nawi, Faradhiya, Fathil Dani, Aida Radzwil, Eizlan Yusof
Synopsis:
Mengisahkan Adam yang bekerja sebagai bauncer di salah sebuah kelab yang terkemuka di bandar Kuala Lumpur yang mana Adam adalah seorang bauncer yang berpengaruh dan amat digeruni kerana ketegasaanya dan amat mahir dalam seni mempertahankan diri. Suatu hari Adam telah menyelamatkan Marlia, anak perempuan Datuk Zamin yang berpengaruh. Mulanya Datuk Zamin tidak ingin campur tangan perhubungan tersebut kerana menjangkakan Marlia tidak akan memilih seorang yang tidak sama taraf dengannya. Adam berkeras tidak mahu untuk berlawan lagi kerana mengenangkan janjinya pada Marlia tetapi terpaksa mengubah fikirannya apabila kandungan Marlia songsang dan terpaksa menjalani pembedahan dan adam tidak mempunyai wang yang cukup untuk menampung kos pembedahan tersebut. Adam terpaksa menerima tawaran Ibrahim kerana dia memerlukan wang dan telah melanggar janjinya terhadap Marlia. Pada malam pertarungan pertama Adam, Marlia telah selamat melahirkan anak perempuan dan Adam telah memenangi pertarungan pertamanya itu. Datuk Kamin telah mengugut Adam supaya meninggalkan Marlia dan sebagai balasannya, anaknya akan diserahkan kepadanya. Sekiranya Adam berdegil, Adam akan kehilangan kedua-duanya sekali dan tidak mungkin Marlia dapat menerima kenyataan yang Adam telah melanggar janjinya untuk bertarung lagi. Adam terpaksa bersetuju dengan syarat Datuk Zamin telah memberitahu Marlia bahawa anaknya telah tidak dapat diselamatkan dan Datuk Zamin telah menunjukkan gambar-gambar pertarungan Adam dan Marlia tidak dapat untuk menerima kenyataan tanpa memikirkan atas sebab apa Adam bertindak sedemikian. Sehinggalah 12 tahun kemudian apabila Marlia mengetahui anaknya masih hidup...
Drama Series
17 Episodes
0 Like

Cuak
Director:
Cast: Heryante Hassan, Tony Eusoff, Airis Yasmin
Synopsis:
Mengisahkan Fara yang bekerja di sebuah syarikat perfileman yang hidup dalam ketakutan dan trauma apabila dia merasakan dirinya sentiasa diekori. Segalanya bermula apabila Fara yang baru pulang dari meninjau satu kawasan untuk penggambaran terkandas di kawasan hutan apabila keretanya rosak. Fara cuba menghubungi Ariff, mekanik yang bukan saja selalu membaiki keretanya, malah menjadi teman baiknya, malangnya handphone Ariff tidak dapat dihubungi. Lantas Fara meninggal mesej pada Ariff agar datang membantunya disitu. Dalam panik dan ketakutan, Fara cuba mencari air di dalam hutan berhampiran dan semasa di dalam hutan itu juga dia telah nampak seorang lelaki sedang mengusung seorang mayat wanita. Dalam ketakutan Fara cuba bersembunyi dan bersembunyi apabila lelaki tersebut perasaan akan kehadiran Fara di situ. Walau bagaimanapun, Fara sempat melihat tattoo yang di bahagian lengan lelaki tersebut. Telefan bimbit Fara telah jatuh dan kemudiannya telah diambil oleh lelaki tersebut. Ketika berjalan di dalam sebuah kompleks membeli belah, Fara secara tidak sengaja telah melanggar Badrul hingga menyebabkan handphone yang sedang Badrul pegang jatuh dan rosak. Fara rasa bersalah dan berjanji akan menggantikan handphone yang baru untuk Badrul namun Badrul enggan menerima pemberian Fara. Bermula hari itu, terjalin ikatan persahabatan antara Fara dan Badrul. Ternyata Badrul seorang yang amat disenangi. Hubungan mereka semakin hari semakin akrab, mereka semakin kerap bersama. Ariff yang dalam diam menyukai Fara mula merasa terpinggir. Bila hubungan akrab mula terjalin, Fara mula berani berkongsi cerita dengan Badrul, termasuklah cerita tentang pembunuhan yang pernah disaksikannya, termasuklah tentang tatton lelaki yang dilihat dan masih diingati sehingga kini. Badrul minta Fara tidak menceritakan perkara tersebut kepada sesiapa, namun Fara dengan lurusnya mengatakan Ariff juga tahu mengenai hal tersebut.
Drama Series
16 Episodes
0 Like

Obor-obor
Director: Harris Fadzillah
Cast: Arash Mohamad, Janet Khoo, Elmelda Rosmila, Almy Nadia, Zain Saidin
Synopsis:
Kebahagiaan Izy hancur berderai bila mengetahui Herman telah menduakannya dan mengahwini Betty, seorang GRO. Izay rasa terhina apabila Herman menduakannya dengan wanita seperti itu. Rumahtangga mereka mula dingin. Pun begitu, Herman tetap mengutaman Izy dalam apa jua perkara. Di hadapan Herman, Betty menggambarkan dirinya seorang isteri yang baik yang memahami kedudukannya sebagai isteri kedua. Betty berpura-pura baik dan ingin menjalinkan hubungan baik dengan Izy, namun Izy tetap enggan. Termakan dengan lakonan Betty, Herman mula menuding jari pada menyalahkan Izy sebagai isteri yang terlalu mementingkan diri dan tidak sanggup berkongsi suami dengan wanita sebaik Betty. Izy sering dipersalahkan dan ini menyebabkan Izy akhirnya tidak mampu bertahan dan memilih penceraian sebagai jalan penyelesaian. Herman keberatan untuk melepaskan Izy, namun setelah terus didesak, mereka akhirnya berpisah. Kerana masih menyintai Izy dan anak-anak, Herman menyerahkan sebahagian harta sepencarian mereka kepada Izy dan ini amat tidak disenangi oleh Betty. Betty juga kurang senang apabila Herman terus rapat dengan anak-anak dan sering berkunjung kerumah Izy atas alasan ingin melawat anaknya. Betty muls merancang sesuatu untuk memastikan Herman membenci Izy dan anak-anak. Betty berjaya mempengaruhi Irsyad untuk tinggal bersamanya dan berjaya meracuni pemikiran supaya menuntut wang miliknya daripada Izy dengan alasan untuk memulakan perniagaan. Betty menjadi myra sebagai umpan untuk merosakkan Irsyad dan memberikan Irsyad kebebasan dan keseronokan. Lebih malang bila Irsyad juga mula terjebak dalam penggunaan dadah gara-gara angkara Betty. Namun rancangan buruk Betty akhirnya terbongkar. Herman akhirnya mengetahui siapa Betty yang sebenarnya... Herman menceraikan Betty dan kembali ke pangkuan Izy.
Drama Series
36 Episodes
0 Like

Pekan
Director: Zulkifle R’Shad
Cast: Ahmad Ezzrin Loy, Fazlina Dato’ Ahmad Daud, Nazim Othman, Sabri Yunus, Safura Yaakob, Mariani
Synopsis:
Mengisahkan Pekan seorang kanak-kanak yang hyperactive yang mendatangkan masalah kepada hampir seluruh penduduk kampungnya dengan perangainya yang nakal. Ada-ada sahaja yang dilakukan yang mendatangkan kemarahan orang-orang kampung terhadapnya. Kemarahan penduduk kampung tidak hanya ditujukan kepada Pekan tetapi mereka juga memarahi ibu Pekan, Seri kerana tidak pandai menjaga Pekan. Malahan ada juga yang menyarankan agar Pekan dihantar ke sekolah kanak-kanak nakal. Selain nakal, Pekan juga cerdik kerana dia dapat mencipta alat-alat sains yang boleh digunakan untuk dirinya dan juga untuk mengenakan kepada penduduk kampung. Dia juga telah dapat menetaskan telur ayan hanya menggunakan kuasa kilat yang disambungkan ke lampu picit. Selepas kematian ibunya kerana tertimbus akibat runtuhan batu yang berlaku semasa mengejar Pekan, kerana tidak tertahan dengan kenakalan Pekan yang melampau sehingga Melur, kakak Pekan tidak mampu lagi menjaga Pekan, Melut telah mengugut akan menghantar Pekan ke rumah kenajikan sekiranya dia masih lagi nakal. Pelbagai kejadian yang berlaku dalam setiap episod drama bersiri ini. Apakah Pekan akan berterusan menyusahkan Melur dan penduduk kampung?
Drama Series
31 Episodes
1 Like

Rendang Kasih
Director: Rosli Mohamad Jidin (fdam)
Cast: Anding AF3, Fadilah Mansor, Abu Bakar Omar, Niza, Nasir Bila Khan, Wany Osmar, Leezaf, Huzin, Kamal Bakar, Man Kobena
Synopsis:
Izam rela mengorbankan masa depannya demi untuk menjaga 3 orang adiknya yang hidup terumbang ambing setelah ibu mereka meninggal akibat serangan jantung. Ayah mereka, Bakar merupakan seorang ayah yang tidak bertanggungjawab dan bertindak menhilangkan diri dan lari dari tanggungjawab untuk menjaga anak-anak setelah isterinya meninggal. Walaupun telah berjaya mendapat tawaran untuk melanjutkan pelajaran ke Luar Negara, Izam sanggup menolak tawaran tersebut demi untuk menjaga adik-adiknya. Izam meneruskan perusahaan nursery peninggalan arwah ibunya dan berusaha gigih demi menyara kehidupan mereka sekeluarga. Namun, menjaga adik-adik yang baru meningkat remaja bukanlah satu tanggungjawab yang mudah, pelbagai masalah ditimbulkan oleh adik-adik, namun Izam terus bertahan dan menjalankan tanggungjawabnya terhadap mereka. Tiba-tiba Izam menemui ayah yang selama ini menghilangkan diri muncul terlantar di hospital akibat diserang penyakit strok. Izam memujuk adik-adik supaya memaafkan dan menerima ayah mereka walaupun selama ini dia tidak pernah menjalankan tanggungjawabnya sebagai ketua keluarga. Pengorbanan Izam akhirnya membuahkan hasil apabila ketiga-tiga adiknya Berjaya dalam hidup.
Drama Series
17 Episodes
0 Like

Abang Mat Salleh Gelap
Director: Rosli Mohamad Jidin (fdam)
Cast: Raja Farah, Fauzi Nawawi, Norlia Chani, Rosnah Mat Aris
Synopsis:
Kegagalan cinta dan menjadi mangsa penipuan bekas kekasih membuatkan Nina menutup pintu hatinya kepada lelaki melayu. Dia menganggap semua lelaki Melayu adalah penipu dan tidak boleh dipercayai, lantaran itu dia mula merubah seleranya terhadap lelaki bangsa asing yang pada pandangannya lebih baik dari segala aspek. Nina mula berjinak-jinak dengan cinta di alam maya, Mike yang dikenalinya menerusi hubungan Internet Berjaya menambat hatinya, malah sanggup datang ke Malaysia semata-mata untuk mengahwini Nina. Hati Nina berbuga bahagia, dia menyiapkan dirinya, malah memaksa ibunya agar bersedia untuk menerima kehadiran seorang menantu bermata biru. Namun harapan Nina hancur berderai apabila Mike juga menjadikan dia mangsa, malah Berjaya menipu sejumlah wang simpanannya. Dia terus menidakkan kemampian lelaki Melayu untuk dijadikan pasangan, malah menolak cinta Murad, anak jiran yang telah lama menaruh hati padanya selama ini. Nina akhirnya mula membuka hatinya untuk menerima cinta Murad. Baru Nina sedar lelaki Melayu juga tidak kurang hebatnya.
Drama Series
16 Episodes
0 Like

Demi Kasih
Director: Zul R Shad
Cast: Rusdi Ramli, Sapura Yaakob, Rosliza Rosli@Leezar, Azhan Rani, Catriona Ross Bahrin, Ghazalib Abu Noh, Aliza Abdullah@Enot Bustaman Haron, Rahhlm Omar, Kismah Johar
Synopsis:
Kamatian ayah dan ibu membuatkan Maizurah terpaksa menggalas tanggungjawab sebagai ibu dan ayah bagi menjaga 2 orang adik-adiknya, Fendi dan Nora. Walaupun terpaksa mengorbankan masa remajanya, Mai sedikitpun tak kisah... dia tidak pernah merasa terbeban, jauh sekali cuba untuk melarikan diri dari tanggungjawab. Demi untuk membesarkan adik-adiknya, Mai sanggup melakukan apa juga kerja. Yang penting dia mendapat upah dan boleh memenuhi keperluan adik-adiknya. Mai mengenepikan semua kepentingan dirinya demi adik-adik. Dia sanggup menolak pinangan ramai lelaki demi untuk terus berbakti pada adik-adiknya. Mai takut, kalau dia berkahwin adik-adik akan terabai. Lantaran itu dia merelakan dirinya menjadi andartu demi kepentingan adik-adik. Pengorbanannya terhadap Nora dibalas dengan sikap angkuh dan sombong. Bagi Nora kakaknya tidak bah seperti pembantu rumahnya sahaja. Namun Mai tetap berkeras untuk mengabdikan dirinya pada Nora. Fendi sudah tidak tahan lagi melihat Mai diperlakukan seperti orang gaji. Mareka merancang sesuatu demi untuk membawa Mai keluar dari rumah Nora.
Drama Series
16 Episodes
0 Like

Cinta Organik
Director: Rosli Mohamad Jidin (fdam)
Cast: Pierre Andre, Khatijah Tan, Fouziah Ghous, Yasman Hani, Ropie Cecupak, Zaidi Omar
Synopsis:
Mengisah Razlan yang bertukar menjadi seorang yang begitu memilih dalam permakanan setelah beberapa orang kenalannya ada yang meninggal dan sakit secara tiba-tiba. Pada dia, ini adalah punca daripada pemakanan yang diambil. Jika sebelum ini dia tidak begitu kisah dengan apa yang dimakan asalkan dia dapat makan tetapi kini beliau telah memilih arah ke arah pemakanan yang berunsurkan organik semata-mata. Malahan Razlan juga sanggup meninggalkan kerja yang ada semata-mata untuk menjadi petani yang menanam sayur-sayuran arganik sahaja. Usaha Razlan berjaya! Sikap yang terlalu ekstrim kepada ORGANIK juga menyebabkkan beliau ingin mencari jodoh seorang WANITA ORGANIK... Wanita yang penuh dengan ciri-ciri kewanitaan dan cantik asli!
Drama Series
17 Episodes
0 Like

Banding
Director: Rosli Mohd Jidin (fdam)
Cast: Rozita Che Wan, Aida Aris, Mustapa Kamal, Ahmad Tarmimi Siregar, Dian P.Ramlee, Mahmud Ali Bashah, Fauziah Ghous
Synopsis:
Mengisahkan tentang dua sahabat karib yang bertemu setelah sekian lama mereka tidak berjumpa selepas zaman pengajian tinggi mereka. Mereka bertemu mengambil keputusan untuk pergi bercuti bersama-sama ke Tasik Banding apabila kedua-dua mereka mendapat jemputan berkhatan anak lelaki salah seorang kawan lama mereka sewaktu sekolah.. Jemputan ke majlis berkhatan anal lelaki salah seorang kawan lama mereka ketika disekolah membuka ruang untuk Hana dan Marsya kembali bertemu. Marsya yang ketika itu perlu datang ke Semenanjung untuk urusan perniagaan mengambil peluang ini untuk bertemu semula dengan Hana yang sudah lama tidak ditemui. Ketika dalam perjalanan Marsya kerap kali cuba menghubungi suaminya tetapi gagal. Hana mengusik dengan mengatakan kemungkinan suami Marsya sedang berseronok dengan perempuan lain. Marsya dengan penuh sombong menafikan. Marsya terus cuba menghubungi suaminya dan dengan rekasi yang Marsya tunjukkan, Hana mula menghidu ada sesuatu yang tidak kena dengan rumahtangga Marsya dan suaminya. Apakah yang berlaku seterusnya dan bahagiakah Marsya dengan rumahtangganya yang diseliputi kepura-puraan.
Drama Series
17 Episodes
0 Like

Salam Buatmu
Director: Haizul Anafer Ali
Cast: Wan Hanafi Su, Seha, Afik Fikri, Lan Kash, Kuni, Ery Putra
Synopsis:
Tidak pernah terfikir untuk memiliki seorang anak istimewa tapi kehendak Allah memilih aku untuk menjalani ujiannya. Husin berumur 17 tahun. Namun fizikal yang kerdil menampakkan seperti kanak-kanak berumur 6 tahun sahaja. Semangat yang kental membuatkan Husin menolak untuk bersekolah di sekolah kanak-kanak istimewa. Bila ada jemputan saja Mak Yah paling sibuk menyediakan pakaian dan perhiasan mereka Husin selalu mengikut Mak Yah. Dari situ timbul minat Husin untuk berdikir barat. Husin mempunyai ramai peminat. Suara yang serak-serak serta idea-idea yang bernas ketika menjawab dalam nyanyian dikir menyebabkan dia menerima sorakan paling kuat. Bangun dari tidur, Husin mendapati matanya kabur. Dia tidak dapat melihat walaupun dari jarak dekat. Hari berganti hari pandangan mata Husin makin teruk. Mak Yah terpaksa meminpin tangan Husin untuk berjalan. Doktor menasihatkan Husin untuk menjalani pembedahan. Mereka memerlukan kos RM25,000.00. Mak Yah susah hati. Dia tidak tahu nak cari duit sebanyak itu.
Drama Series
16 Episodes
0 Like

Sumbang Senada
Director: Ebby Saiful
Cast: Ijoy Azhari, Aida Aris, Naim, Kartina Aziz, Fadilah Mansor, Liza Abdullah, Abu Bakar Juah, Zuraini Kassim, Ropie Cecupak
Synopsis:
Mengisahkan perkahwinan Sharul dan Hanim yang berlainan kerjaya dan latar belakang. Shahrul mempunyai perniagaan yang berkaitan pisang yang diusahakan bersama ibunya, Mak Zah. Manakala Hanim pula seorang janda beranak satu pula berjawatan tinggi setelah mengambil keputusan untuk bekerja semula apabila telah bercerai. Perkahwinan ini mulanya ditentang oleh ibu Hanim tetapi Hanim berkeras setelah melihat keakraban dan keikhlasan Shahrul. Perkahwinan yang mulanya tidak mengalami apa-apa masalah mula bergoyang apabila Hanim mula malu dengan Shahrul yang tidak habis-habis menceritakan tentang perniagaan pisangnya yang kadang-kala membawa malu kepada Hanim. Hanim dan Shahrul mengambil kesempatan menilai semula hubungan mereka apabila Hanim diarahkan untuk menghadiri kursus selama beberapa hari. Hanim sedar akan kesilapannya apabila melihat keikhlasan Shahrul menjaga dia dan anaknya yang dirawat di hospital yang sama.
Drama Series
17 Episodes
0 Like

Destined Hearts
Director: Jerry Lopez Sineneng and Rechie del Carmen
Cast: Kritine Hermosa, Jericho Rosales, Lorna Tolentino, Gabby Concepcion, Chin Chin Gutierrez, John Estrada, Karylle and Sid Lucero
Synopsis:
Ella and Miguel were adopted by well-to-do families as kids. Ella Alferos is now a lawyer in a private law firm while Miguel Ramirez defends his penniless clients in the public defenders office. But despite their privileged upbringing, both Ella and Miguel feel something amiss. For in the troubled childhood, they became each other's source of strength. They find each other but the joyful reunion uncovers painful family connections that set their respective parents against one other. Add the fact that Miguel's brother, Red, fancies Ella. And Ella's sister, Denise, has long been in love with Miguel. It is their love that triggers a slew of family conflicts culminating in a secret so explosive, it threatens to destroy everything in its path. Would you fight for love knowing it would mean the destruction of the family you are indebted to?
Drama Series
1 Episodes
12 Likes

Genggam Tak Tiris
Director: Jamal Khan
Cast: Zinan Nin, Noorkhiriah, Fauziah Nawi, Liza Othman
Synopsis:
Drama itulah perlambangan yang lebih berhemah diberikan oleh Naemah untuk anak teruna sulungnya, Zairul yang begitu terkenal dengan sikap kedekut dan bakhil. Bagi adik beradik yang lain, Zairul dipanggil tangkai jering��.Namun panggillah apa saja..Zairul tak kesah. Yang penting dia bahagia dengan wang yang semakin bertambah dalam akaun banknya. Zairul merupakan anak sulung pasangan Naemah dan Bahar. Usianya telahpun mencecah 38 tahun, namun masih kekal membujang, malah masih gagal memiliki teman wanita. Bukan kerana dia terlalu memilih, tapi sebenarnya dia yang tidak dipilih..tidak ada wanita yang sanggup menjadi teman kepada seorang lelaki yang terlalu berkira sehingga bayar makanpun harus dikongsi bersama. Walaupun gagal mendapatkan wanita idaman, keinginan untuk mendirikan rumahtangga tidak pernah pudar. Dia meminta bantuan ibunya untuk mencarikan jodoh, namun dengan syarat wang hantaran mesti tidak lebih dari RM3000. Puas ��menjaja' cincin merisik, ternyata tiada siapa yang sudi untuk bersuamikan Si kedekut Zaiful.
Drama Series
21 Episodes
9 Likes

Lemas Dalam Cinta
Director: Rosli Mohamad Jidin
Cast: Fahrin Ahmad, Scha Al-Yahya, Sharifah Azean, Zarynn Min, Zazly Majid, Hafidzudin Fazli, Dian P.Ramlee
Synopsis:
elefilem romantik komedi mengisahkan tentang Jeffry menjadi rebutan dua gadis tetapi hatinya lebih kepada Anis Sofea. Personaliti Anis Sofea telah menawan hatinya disebalik kelincahan dan kadang kala kelihatan agak kasar dan kurang sifat lembutnya. Sikapnya cukup berbeza berbanding Adriana, teman wanitanya yang belajar di luar negara. Apakah kesudahannya? Saksikan lakonan Fahrin Ahmad dan Scha Al-Yahya
Drama Series
19 Episodes
13 Likes

Anum
Director: Harris Fadzillah
Cast: Zaryn Minn, Zed Zaidi, Fizz Fairuz, Roy Azman, Dato Jalaluddin Hassan, Rosnah Johari
Synopsis:
Drama rantaian mengisi slot Mahligai ini berlatarkan kisah Megat dan Khir adalah adik beradik yang sentiasa hidup bercakaran sejak kecil lagi. Hidup mereka sentiasa bersaing dalam apa saja yang berlanjutan sehingga mereka meningkat dewasa dan bekerja di syarikat Iskay Sdn Bhd, syarikat milik Iskandar dengan gaji yang lumayan. Anum Mustafa, seorang gadis ayu yang cukup bijak, ceria dan disenangi oleh semua. Anum dibesarkan dalam keluarga yang begitu menitikberatkan nilai-nilai ketimuran, maka tidak hairanlah dia dewasa menjadi wanita yang lemah lembut dan kaya dengan budi pekerti. Kesempurnaan pekerti dan kejelitaan wajah Anum telah membuatkan Iskandar dengan mudah jatuh hati padanya. Diluar pengetahuan sesiapa, Anum rupanya sedang ralit menganyam cinta dengan Megat. Namun kedua-duanya bijak menyembunyikan hubungan mereka. Pada masa sama timbul perasaan curiga di hati Anum dan Megat tentang perniagaan sebenar yang diusahakan oleh Iskandar. Lalu mereka berusaha membongkar apakah rahsia di sebaliknya?
Drama Series
53 Episodes
5 Likes

Air Mata Buaya
Director:
Cast: Fadzilah Mansor / Mubarak Majid / Eira Syazira / Abby Abadi / Eizlan Yusof
Synopsis:
Mengisahkan Jai yang selalu jatuh cinta walaupun telah beristeri dengan seorang wanita yang jelita. Itulah yang memeningkan ibunya, Puan Ainon. Sekalipun Jal telah berkahwin dan mempunyai isteri yang cantik seperti Angelina Jolie, tapi dia pantang nampak perempuan cantik. Hatinya mudah cair dan mudah jatuh cinta.
Drama Series
21 Episodes
3 Likes

Mat Bunga
Director: Mohd Azhat
Cast: Remy Ishak, Julia Ziegler, Tony Eusoff, Ayu Raudhah, Yatt
Synopsis:
Seorang jejaka bernama Harry yang sangat sukakan bunga dan gemar menonton cerita Hindustan. Harry mempunya sahabat baik iaitu Arif dan mempunyai isteri bernama Shakira. Sikap Harry yang gemar menonton filem Hindustan tidak di senangi oleh kekasihnya. Kekasih harry mengambil keputusan untuk memutuskan hubungan. Arif mengajak Harry tinggal bersamanya kerana bimbang keadaan Harry yang baru sahaja putus cinta. Pelbagai halangan dan dugaan yang terjadi kepada Arif dan Shakira setelah Harry hadir di dalam keluarga itu. Layan...untuk kesudahannya.....lawak pula Remy Ishak berlakon mat bunga.
Drama Series
21 Episodes
5 Likes

Catatan Kelmarin
Director: Rosli Mohamad Jidin
Cast: Liza Othman, Iqram Dinzly, Hasnul Rahmat, Zaidi Omar dan Fouziah Ghouss
Synopsis:
Rashdan mati ketika berada di dalam bilik bersama seorang pelacur mak nyah. Kematiannya di tempat tersebut menjadi berita gempar kepada seluruh penduduk kampung dan memberi tamparan yang begitu hebat kepada anak-anaknya terutama isterinya, Sharifah Adila. Sharifah Adila, isterinya cuba mencari sebab suaminya berada di tempat sedemikian dan sedaya upaya ingin membersihkan nama suaminya. Syarifah Adila tidak tahu di mana silap dan salah dirinya sehingga suami yang dicintainya jatuh ke tangan Mak Nyah. Dari Ah Kong, Syarifah Adila diberitahu nama Mak Nyah itu ialah Baby Sazzy. Namun apa yang lebih memeranjatkan Adila ialah kebenaran yang ditemui dari pengakuan Sazzy. Sazzy memberitahu Adila bahawa dia adalah anak Rushdi. Nama sebenarnya ialah Ramzi IIias Bin Rushdi. Sazzy menunjukkan kad pengenalannya sebagai bukti. Adila termangu. Adila keliru berdepan kenyataan itu.
Drama Series
9 Episodes
8 Likes

Home   |   Channel   |   Q&A   |   Error Report   |   Contact Us   |   Terms & Condition
SantaiTv © copyright 2010-2014